LEEFSTIJL COACHING 

 ________________________________________________________________________________________________________

 

Wanneer bezoek je een integrale leefstijl en vitaliteitscoach

 

Welk moment het juiste is om een coach te benaderen, is misschien wel de moeilijkste vraag tijdens het proces waarin je je bevindt. Hoe weet je nu wanneer dat moment is aangebroken? Het antwoord is even verrassend als logisch, eigenlijk weet je dat nooit. Als je lekker in je vel zit en alles loopt soepel in je leven, dan denk je niet aan het bezoeken van een coach. Maar ook al heb je geen gezondheidsklachten en stel je je toch vragen bij je huidige leefstijl, dan kan het altijd zinvol zijn om contact op te nemen met een integraal leefstijl- en vitaliteitscoach. Deze gespecialiseerde lifestyle/interventie coach hecht namelijk ook veel belang aan preventie en heeft mogelijk toch een belangrijke boodschap voor jou en jouw toekomst.

 

Behoeften of vragen van mensen die relevant zijn voor mij als coach gaan inderdaad vaak over zaken als gezond leven, geluk en authenticiteit, regie hebben over je eigen leven, ruimte, aandacht en beperkte tijd. In mijn coachpraktijk richt ik mij enerzijds op de groep mensen, die het gevoel hebben door de toegenomen werkdruk en/of maatschappelijke druk en de daarmee samenhangende stress vast lopen (zoals burn-out, depressie, identiteitsvraagstuk). De andere doelgroep zijn personen waarbij chronische pijnklachten en overgewicht een probleem vormen waardoor zij een disbalans ervaren. Merk je dus wel dat je de balans in je dagelijks ritme mist, of is er iets veranderd in je leven maar weet je niet wat of kun je niet duiden waar dat mee te maken heeft, dan ben je eveneens van harte uitgenodigd om mij te raadplegen.

 

Mocht je je in voorgaande herkennen, dan is een gesprek met een integraal leefstijl coach een waardevolle optie om antwoord te vinden op je vraag of vragen. Neem in dergelijk geval vrijblijvend contact met mij op voor een kosteloos (telefonisch) kennismakingsgesprek.

 

 

 

Werkwijze ECHT-VITAAL

 

Intake

Na een kennismakingsgesprek kunnen we ervoor kiezen om een intake te plannen. Op basis van je vraag of probleemstelling kan dit in de vorm van een leefstijl- en voedingsanalyse en/of een integrale vitaliteits-check. Mocht na de intake blijken dat je vanwege je probleemomschrijving en gestelde doelen ondersteuning wenst, dan kan dat in de vorm van een enkel coachgesprek of een uitgebreider coachtraject.

 

1.  Leefstijl- en voedingsanalyse (LVA)

Heb je een fysieke veranderwens? Wil je je weer energieker voelen, een gezond en stabiel gewicht bereiken of gewoon lekker in je vel te zitten? Dan zullen we door middel van een leefstijl- en voedingsanalyse (LVA) je persoonlijke voedings- en bewegingspatroon in kaart brengen. Bovendien kijken we naar je momenten van ontspanning. En niet onbelangrijk, ik help je om een voor jou realiseerbaar doel te stellen. Zo kan ik je passende adviezen en tips meegegeven om dit doel in jouw eigen tempo en op jouw eigen manier te behalen.

Ik wil dat je ervaart dat jij door het aanbrengen van kleine veranderingen in je leefstijl (denk aan: gezonde vetten en eiwitten in voeding, frequentie en tijdstippen van inname van voeding, beweging en ontspanning), zelf veel kunt bijdragen aan het voorkomen van psychische overprikkeling of lichamelijke klachten en daardoor een goede en positieve balans in je leven gaat voelen.

 

2.  Integrale vitaliteits-check

Om je vitaal en energiek te voelen is er meer nodig dan alleen een gezond gewicht. Hiervoor geldt ook “een gezonde geest in een gezond lichaam”. Je worstelt misschien al langere tijd met terugkerende gedachten en vragen, je weet niet zo goed wat je met je emoties aan moet, je verliest onnodig veel energie, etc. Middels de integrale vitaliteits-check kijken we breder dan enkel naar een fysieke veranderwens. We kijken naar jou als persoon en naar je persoonlijke omstandigheden. De vitaliteits-check dient als uitgangspunt voor jouw totale vitaliteitsplan. Vaak worden op basis van dit eerste gesprek al enkele concrete actiepunten geformuleerd waarmee je aan de slag kunt. Misschien is dat voor jou al voldoende om je tot actie aan te zetten.

 

3. Coaching

Mocht blijken dat je toch meer ondersteuning wenst of nodig hebt om de veranderingen die je gaat aanbrengen in je leven goed te verankeren, dan behoren één of meerdere vervolggesprekken tot de mogelijkheden. Samen bekijken we in welke frequentie deze gesprekken zullen plaatsvinden.

 

 

 

       (Bron: BALANS-MODEL, www.markacademy.nl)

 

LET OP !  De individuele coach-gesprekken kunnen alleen volgens afspraak plaatsvinden.                                Een afspraak kan tot 24 uur van te voren telefonisch of per mail kosteloos worden afgezegd.                           Bij annulering binnen 24 uur wordt 50% van de consultkosten in rekening van de client gebracht.                    Bij no-show (niet komen opdagen op afspraak zonder kennisgeving) is het volledige tarief verschuldigd.

 

 

 

 

ECHT-VITAAL | Praktijk voor Leefstijl- en Vitaliteitscoaching, Mindfulness en Qigong